Villa Pijnacker

Over dit project

De prachtige locatie van deze villa is aan het water. Daardoor heb je aan twee zijdes vrij uitzicht. Dit is het uitgangspunt geweest voor het ontwerp voor deze villa.

De entree bevindt zich in het midden van de woning. Daaromheen liggen de woonvertrekken die, door middel van een terras, direct contact hebben met buiten. Dit terras vouwt zich als het ware om de leefgebieden heen, waardoor er optimaal van het weidse uitzicht wordt geprofiteerd.

De overgang tussen binnen en buiten wordt nog meer vervaagd door zoveel mogelijk glazen puien toe te voegen. Vooral bij de keuken zorgt dat er voor dat buiten en binnen bijna naadloos in elkaar overloopt. De open haard die van binnen en van buiten zichtbaar is, versterkt dit nog meer.

Door een vide toe te passen bij de entree en de woonkamer krijgt de villa een heel ruimtelijk gevoel. De bijna 3,5 meter hoge begane grond draagt hier ook aan bij.

De materialisering is opgebouwd uit witte kaders die het metselwerk en hout met elkaar verbinden.

De woning is energieneutraal met hoge isolatiewaardes van vloer, wand en dak. De duurzame installaties en PV-panelen zorgen zelfs voor een nul-op-de-meter woning.

 

 

Locatie

Almere

Categorie
Nieuwbouw