Villa Almere

Over dit project

Bij binnenkomst heb je al een prachtige doorkijk naar de achtergelegen tuin. Deze as verbind het rechter en linker gedeelte met elkaar. Rechts is het woongedeelte gesitueerd. Twee zithoeken zijn hier gescheiden door een open haard. Links is de keuken, garage en de werkkamer. De eettafel is het centrale punt in de de woning en krijgt met de vide ook een extra licht karakter.

Op de verdiepingen zijn de slaapvertrekken en extra ruimtes gesitueerd rondom een ruim trappenhuis. Deze dubbele hoge ruimte geeft bij binnenkomst een ruimtelijkheid die past bij de villa.

Het ontwerp van de woning is voor en achter georiënteerd. De zijkanten zijn zoveel mogelijk gesloten zodat er zoveel mogelijk privacy ontstaat. De drie-deling zie je ook terug in de het ontwerp met twee duidelijke zijbeuken en één middenbeuk die in architectuur en materiaal anders is opgezet.

De lamellen zorgen voor privacy bij de entree, zonder dat het het licht uit de ruimte weghaalt. Dit is het centrale punt van de woning. Hier worden twee grote vides door een loopbrug met van elkaar gescheiden, zodat het licht en de ruimtelijkheid van de woning ten volste wordt ervaren.

 

 

Locatie

Almere

Categorie
Nieuwbouw