Werkzaamheden

Type projecten

 

De gebouwde omgeving is overal om ons heen. Dit inspireert ons en u waarschijnlijk ook.

Heeft u bijvoorbeeld een idee voor een nieuwbouwproject? Wilt u uw eigen droomhuis bouwen? Een bestaand pand renoveren, transformeren of het interieur herinrichten? YA architecten doet verschillende type projecten:

Nieuwbouw

Voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers (zowel individuele als collectief particulier opdrachtgeverschap) benaderen wij uw vraag op een persoonlijke manier. Dit betekent dat al uw wensen terug te vinden zijn het originele ontwerp. Daarnaast verzorgen we het gehele bouwproces, zodat u ontzorgt wordt en het ontwerp gerealiseerd wordt, zoals het bedacht is.

Renovatie/verbouwing

Bestaande panden van particuliere en zakelijke opdrachtgevers kunnen extra waarde krijgen door het de renoveren en verbouwen. Door de vele ervaring zien wij vaak veel mogelijkheden om u hierbij te helpen. We gaan op zoek naar het unieke karakter van het gebouw en accentueren deze.

Daarnaast kunnen wij u tijdens het gehele, vaak complexe, bouwproces goed begeleiden.

Herbestemming/transformatie

Bestaande gebouwen zijn vaak verborgen parels in de stad. Door goed te kijken naar het concept en het karakter van het pand, maken we een ontwerp dat de waarde van het gebouw versterkt. Omdat dit vaak complexe projecten zijn, is onze ervaring een absoluut voordeel. Tijdens de initiatieffase denken we al mee, waardoor onze expertise al een meerwaarde geeft in de haalbaarheid van het plan.

Ook kunnen we het gehele traject begeleiden. Van eerste schets tot en met de oplevering van het plan.

Interieur/concept/prijsvragen

Het interieur is vaak een weerspiegeling van het gebouw en de gebruiker. Door dit goed te combineren zal het interieur een prettige leefomgeving creëren. De persoonlijke benadering zorgt ervoor dat het interieur volledig aansluit bij de gebruiker, budget en verwachting.

Bij prijsvragen en concepten maken we een ontwerp dat bijdraagt aan maatschappelijke discussies. Hierdoor zetten zorgen we voor een extra stap in de ontwikkeling van leefomgeving van de toekomst.

Huis laten ontwerpen? Herontwerp interieur? Hulp nodig met uw verbouwing? Ik help u graag.

Werkzaamheden

 

Er zijn verschillende werkzaamheden nodig om een project te realiseren.

YA Architecten heeft jarenlange ervaring in de verschillende fases van een bouwproject. Dit helpt u om uw project beheersbaar en betaalbaar te maken. Per type project bieden we de volgende werkzaamheden aan:

Ontwerp

Heeft u veel ideeën voor uw bouwproject en wilt u weten wat mogelijk is? YA architecten helpt u bij het samenbrengen van mogelijkheden en ideeën tot een ontwerp dat aansluit bij al uw wensen en randvoorwaarden van bijvoorbeeld het bestemmingsplan of de welstandsnota.

Bekijk hier wat we voor u kunnen betekenen.

Bouw uw eigen huis

Een eigen woning bouwen is een droom voor veel mensen; een woning realiseren dat met het ontwerp precies aansluit op alle wensen.

Steeds meer gemeenten verkopen vrije kavels waarop u uw eigen droomhuis kan bouwen. Dé manier om een woning te realiseren die helemaal voldoet aan uw eisen.

Bekijk hier wat we voor u kunnen betekenen.

Omgevingsvergunning

Bij de aanvraag van een omgevingsvergunning komt veel kijken. Denk daarbij aan verschillende soorten tekeningen en berekeningen,

Bekijk hier wat we voor u kunnen betekenen.

Projectbegeleiding

YA architecten begeleidt het project vanaf de eerste schets tot en met de oplevering. Hierdoor heeft u één partij die het gehele traject betrokken is.

Bekijk hier wat we voor u kunnen betekenen.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

YA Architecten is bij uitstek een partij die kan helpen bij particulier opdrachtgeverschap. De persoonlijke benadering en het centraal zetten van de de gedachten van de gebruiker komen hierbij goed van pas.

Bekijk hier wat we voor u kunnen betekenen.