Villa, Berkel en Rodenrijs

Over dit project

De grootste uitdaging voor het ontwerp van deze villa was het bij elkaar brengen van de moderne wensen van de opdrachtgever en de traditionele eisen van het bestemmingsplan. Deze verbinding is bijna letterlijk terug te zien in de witte ‘s’ die de gewenste kapvorm samenbrengt met het strakke ontwerp.

Dit concept zie je terug in heel de woning; De woonkamer heeft de verbinding met buiten doordat het over de gehele breedte uitzicht heeft over de weilanden. De keuken is verbonden met de woonkamer door de open haard. De keuken is georiënteerd op de tuin en de veranda, waardoor je kokend aan twee zijdes volledige verbinding met buiten hebt. De carport is verbonden met de woning doordat het volledig onder de woning ligt.

De gehele eerste verdieping wordt ontsloten door een galerij dat aansluit op het open trappenhuis met zwevende tredes. Door het toepassen van een glazen balustrade wordt de ruimtelijkheid en het verbindende karakter van de entree nog meer geaccentueerd. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers, badkamer en een apart toilet. De volledige rechter vleugel wordt ingenomen door de master bedroom met inloopkast en badkamer. Het prachtige uitzicht kan hier nog meer ervaren worden door het terras dat de gehele hoek van de woning met elkaar verbindt.

Op de bovenste verdieping bevindt zich het kantoor met een prachtig terras en uitzicht over de weilanden. Het dak is geheel bedekt met geïntegreerde zonnepanelen. Samen met de bodemwarmtepomp krijgt deze woning een EPC van 0.

De extra lange metselstenen met verdiepte voeg en zonder lintvoeg zorgt voor extra horizontaliteit.  De grijze kleur van de bakstenen zorgt, in combinatie met het witte stucwerk, het vele glas en de zwart matte kozijnen dat deze moderne, duurzame villa een warme uitstraling heeft.

Locatie

Berkel en Rodenrijs

Categorie
Nieuwbouw