Uitbreiding woning Scheveningen

Over dit project

Het van oorsprong kleine vissershuisje is een gewilde woning in Scheveningen. Echter is dit ‘tiny house’ nu wel wat te klein geworden. Om toch meer ruimte te realiseren is er een dakopbouw gerealiseerd op de keuken. Hierdoor is er ruimte voor twee slaapkamers op de eerste verdieping.

Door de vloer van de later toegevoegde badkamer te verhogen is er een ruime eethoek onder de badkamer mogelijk. De badkamer zelf is door een nieuwe dakkapel een mooie ruimte geworden. Alle toevoegingen buiten, zoals de dakkapel en de dakkapel is gebeurd met respect voor de culturele waarde van de wijk en is in overeenstemming met welstand en monumentenzorg tot stand gekomen.

Binnen is echter alles meer modern gerenoveerd. De nieuwe trap sluit aan op een glazen overloop, waardoor het licht van de twee toegevoegde dakramen in de nok de woonkamer van extra licht voorziet. Daarnaast is het raam naar het binnenplaatsje vergroot naar dubbele deuren, waardoor hier ook extra licht en lucht ontstaat.

De vloer is uitgevoerd in een lichte gietvloer zodat al het extra licht nog meer tot zijn recht komt. In combinatie met warme tinten, spiegels en planten is er een moderne en warme woning ontstaan.

 

Locatie

Scheveningen

Categorie
Renovatie / Verbouw