Renovatie Korfbalvereniging Alphen aan den Rijn

Over dit project

Door de entree aan de oostzijde te verbinden met de uitgang aan de westzijde ontstaat er een duidelijke binnenstraat. Dit verbindende element dient als verkeersruimte en is het herkenningspunt van het gebouw. Het splitst het pand in twee delen; Aan de zuidzijde bevindt zich de kantine met daaraan gekoppeld het terras en een overdekte buitenruimte waar vandaan je de velden kan betreden. Aan de noordzijde bevinden zich de kleedkamers en andere ondersteunende ruimtes.

Er is ook extra ruimte nodig. Deze uitbreiding past het beste aan de westzijde. De benodigde extra opslag kan dan via buiten benaderd worden en is niet gesitueerd bij de entree. Door de binnenstraat te verlengen zijn de nieuwe sanitaire ruimtes ook via de centrale middenruimte te bereiken.

Het schuine dak wordt in het nieuwe ontwerp meer benut. De overloop met uitkijk op de kantine geeft toegang tot verschillende ruimtes en zorgt voor een speels element boven de bar.

Het exterieur past in haar omgeving. De verticale houten delen zorgen voor een goede inpassing in het bosrijke gebied. Alleen de centrale middenruimte krijgt een andere uitstraling. Dit twee lagen hoge element is als het ware in het pand geschoven. Door dit dit met een ander, licht materiaal uit te voeren, wordt het concept nog meer benadrukt. Het glas bovenin dit element zorgt voor spectaculaire inval in de centrale spil van het pand.

Locatie

Alphen aan den Rijn

Categorie
Renovatie / Verbouw