Vergroten twee woningen, Den Haag

Over dit project

De bestaande woningen op dit binnenstedelijke stukje grond is alleen bereikbaar via een 2,5 meter brede doorgang. De huidige staat van de woningen, doet geen eer aan de prachtige locatie vlak bij het strand. Daarom de vraag om deze twee woningen te renoveren en te vergroten.

Om het dichtbebouwde karakter van dit plan zo min mogelijk invloed te laten hebben op de ervaring van de bewoners is het uitgangspunt om zoveel mogelijk uitzicht en lucht te creëren in het plan.
Dit is gerealiseerd door de standaard woning om te draaien. De entree bevindt zich op de begane grond tussen de slaapkamers en de woonkamer bevindt zich op de bovenste verdieping. Op deze manier kan er optimaal gebruik gemaakt kan worden van het uitzicht. Verschillende dakterrassen op diverse lagen zorgen voor een variatie van mogelijkheden om te genieten van de buitenlucht.

Op slimme plekken worden happen uit de woning gehaald, zodat de omliggende woningen zichtlijnen behouden. Daarnaast worden alle daken met groen uitgevoerd, zodat het uitzicht verbeterd.

De woningen krijgen een lichte, moderne en groene uitstraling, waardoor de omgeving een frisse impuls krijgt en het ontwerp een verbetering is van het achter terrein.

Locatie

Den Haag

Categorie
Renovatie / Verbouw