Renovatie woning Leidschendam

Over dit project

Deze traditionele tuinderswoning krijgt een duurzame en architectonische upgrade met behoud van het typische karakter van het pand.

De gevels worden geïsoleerd en met wit stucwerk afgewerkt. Dit wordt afgewisseld met houten delen om het geheel een warme uitstraling te geven.

Er wordt meer ruimte gecreëerd door een dakkapel over bijna de gehele breedte van de achterzijde van de eerste verdieping toe te voegen. De entree wordt verhoogd naar de eerste verdieping zodat er een ruime entree ontstaat waar de trap helemaal tot zijn rechtkomt. De vide en de raampartij over twee lagen zorgt voor een luxueuze uitstraling direct bij binnenkomst. Ook hier wordt, net zoals de dakkapel, de gevel afgewerkt met hout, zodat de  toevoegingen aan het pand samen één geheel vormen.

Door het verplaatsen en vervangen van de kleine wenteltrap naar een mooie ruime rechte steektrap ontstaat er een eenduidige plattegrond; een ruime woonkamer met kantoor en master bedroom op de begane grond en op de eerste verdiepingen de rest van de slaapvertrekken en een extra badkamer.

De woonkamer heeft meerder ‘hoeken’, waarbij de grote leefkeuken met kookeiland het meest in het oog springt. Vanaf hier is nu een directe doorgang naar de veranda aan de achterzijde van de woning, waardoor binnen en buiten veel meer met elkaar verbonden is.

 

Locatie

Leidschendam

Categorie
Renovatie / Verbouw