Renovatie Villa, Wateringen

Over dit project

Het ontwerp van deze villa is typerend voor haar tijd (eind jaren 60, begin jaren 70); bijna alles is gelijkvloers met een zolder in het grote puntdak.

De bewoners wilden graag een ruimere leefruimte en privé gedeelte op de begane grond.

Het ontwerp omvat twee uitbouwen; één aan de kant van het privégedeelte en een aan de eetkamer. Door dit verspringend uit te voeren ontstaat er eens speels ontwerp. De twee uitbouwen worden met elkaar verbonden door een pergola die naar het privégedeelte toe steeds een steeds dichtere gevel krijgt, zodat er een buitenruimte ontstaat waar beschut van de jacuzzi genoten kan worden.

De pergola en gevels van de buitenruimte worden uitgevoerd in hardhout. Samen met de wit gestucte gevel van de woning en de grote, zwarte puien krijgt  het geheel een zomerse, warme uitstraling.

Binnen wordt er ook gespeeld met de indeling. De keuken komt in de uitbouw. Het kookeiland loopt gelijk met de lichtstraat, waardoor er  een luxe ruimte ontstaat om aan de bar te borrelen. De oude keuken wordt de mencave, afgesloten met een mooie open stalen pui. De slaapkamer en badkamer krijgen door de uitbouw meer ruimte en het kantoor wordt hierdoor ook vergroot. Het kantoor sluit nu aan op de nieuwe keuken en wordt in het verlengde van de mencave met eenzelfde stalen pui afgewerkt.

De gym komt in de garage en de hele begane grond krijgt vloerverwarming. Op deze manier realiseren we een logische indeling en krijgt het geheel een mooie, luxe uitstraling.

Voor dit ontwerp is met de gemeente overleg geweest over de omgevingsvergunning. Het ontwerp is zo gemaakt dat het vergunningvrij zou zijn. Uit dit overleg met de gemeente Wateringen kwam naar voren dat dit ook zo door de gemeente wordt gezien, waardoor er snel met de bouw begonnen kan worden. YA Architecten heeft ook de aanbesteding begeleid en hiervoor verschillende aannemers gevraagd.

Locatie

Wateringen

Categorie
Renovatie / Verbouw