Vrijstaande woning, Berkel en Rodenrijs

Over dit project

De kavel in Berkel en Rodenrijs heeft aan de voorkant een prachtig uitzicht over de polder. Aan de achterzijde zal de tuin worden gesitueerd. Aan beide zijkanten staan andere vrijstaande woningen. Het concept heeft hier invulling aan gegeven door de voor- en achterkant naar buiten te richten en de zijkanten naar binnen. Het ontwerp benadrukt dit door de zijkanten als dichte wanden uit te voeren en de andere twee zijdes zo open mogelijk.
De architectuur is strak en modern. Het materiaalgebruik van de naar buiten gerichte zijdes zijn veel uitgevoerd in glas en wit stucwerk. De naar binnen gerichte gevels zijn zoveel mogelijk gesloten en afgewerkt met een lichte baksteen.
In de woning staat de 2 lagen hoge entree centraal. Alle ruimte zijn vandaar uit te betreden.
De keuken en de woonkamer zijn van elkaar gescheiden door een open haard. Het kookeiland wordt omringd door ramen en heeft uitzicht op de tuin. De woon- en eetkamer zijn op de voorkant gericht en hebben een prachtig uitzicht over de polder en de voortuin. Daarnaast is er een kleine doorkijk naar het kantoor en de speelruimte aan de andere kant van de entree.
Door het gedeelte van de ouders en de kinderen gescheiden te houden, ontstaat er voor beiden een eigen gedeelte in het huis. De ouders hebben tevens een balkon aan de voorkant van de woning, waar ze een prachtig uitzicht hebben.

Locatie

Berkel en Rodenrijs

Categorie
Nieuwbouw