Nieuw Woonconcept 2902

Over dit project

29/02 is een nieuw woonconcept. 29/02 is woonverkaveldag. 29/02 is het antwoord op werkelijk flexibel bouwen, waar niet alleen de eerste bewoner de mogelijkheid heeft zijn woning in te delen naar zijn eigen wensen. Elke vier jaar is er de mogelijkheid uit te breiden of in te krimpen. Hierdoor is het aantrekkelijk voor starters, doorstromers en ouderen. De woning is aanpasbaar aan de verschillende fases van de levensloop.

Dit vergt een hele flexibele plattegrond. Er is gezocht naar een indeling waarbij er veel uitbreidingsmogelijkheden zijn. Het molenwiek model geeft de oplossing. Het model heeft in horizontale richting vier uitbreidingsmogelijkheden en, doordat de lagen ten opzichte van elkaar gespiegeld en verlegd worden, in verticale richting drie uitbreidingsmogelijkheden.

De plattegronden zijn opgebouwd uit twee type units van elk 60 m2, een rechthoekige unit en een vierkante unit. Hierdoor kan je als bewoner beginnen met 60 m2 woonruimte en iedere vier jaar uitbreiden met 60 m2. Als uiteindelijk de kinderen niet meer thuis wonen kan de woning weer inkrimpen met 60 m2.

Deze dynamische nieuwe woonvorm kan in de toekomst dé oplossing zijn voor flexibel en dus duurzaam bouwen.

Locatie

Zoetermeer

Datum
Categorie
Prijsvragen