Interieur Promolding

Over dit project

Het nieuwe bedrijfspand heeft een industrieel karakter. Het concept voor het interieur sluit hierop aan. Er zijn drie concepten gemaakt: natuurlijk industrieel, kleurrijk industrieel en zuiver industrieel.

Met het concept natuurlijk industrieel is een ontwerp gemaakt dat voldeed aan de wensen van de opdrachtgever. Bestaand meubilair is herplaatst en met verschillende toevoegingen is er één geheel van gemaakt.

De uitdaging op de begane grond was om de tentoonstellingsruimte en het kantoor van elkaar te scheiden zonder een vaste wand te plaatsen. Hiervoor zijn speciale verrijdbare wanden ontworpen die ook bij eventuele groei van het kantoor kunnen meebewegen. De wand is semi-open zodat het wel voor rust zorgt, maar niet de openheid van de ruimte te niet doet.
Ook voor de ontvangstruimte is een meubel ontworpen. Een visiebord met kastruimte, dat de bezoeker informeert over het bedrijf.

Op de eerste verdieping is de research en development afdeling gesitueerd. Hier wordt in afwisselende groepen gewerkt aan het ontwikkelen van verschillende producten. De wens was om in die afwisselende groepen afgesloten te kunnen samenwerken. Daarnaast werken ze veel met whiteboards om een snelle schets te kunnen maken of te brainstormen.

Deze twee aspecten zijn gecombineerd in het concept ‘effectief door variatie’ waarmee met een verrijdbare wand en verrijdbare kast met whiteboards afgesloten groepen gemaakt kunnen worden. De wanden en kasten kunnen op verschillende plaatsen worden neergezet, waardoor een groep zich even kan afzonderen. De verrijdbare wand heeft hetzelfde semi-open karakter als op de begane grond. De kast is gemaakt met whiteboardsheets op bestaande kasten.

Ook zijn er verschillende soorten werkplekken gerealiseerd. Staand, samen en afgezonderd.

De glazen wanden van de vergaderzalen zijn uitgevoerd met transparante folie. Op de eerste verdieping een foto van China, waar het bedrijf veel zaken doet. Op de begane grond een natuurlijke foto van Den Haag, waar het bedrijf is gevestigd.

De kantine is een prachtige ruimte dat meer kleur heeft gekregen. Er is met verschillende soorten zitplekken gespeeld. Zo kan je in een loungestoel genieten van het uitzicht en hierdoor weer even tot rust komen. Er kan met het hele bedrijf aan een lange tafel gegeten of overlegd worden. Er kan met kleinere groepjes gegeten of gebrainstormd worden, maar ook kan er een presentatie gegeven worden voor grote groepen.

Door daarnaast veel groen toe te passen, krijgen de ruimtes een prettigere leefomgeving en krijgt het concept ‘natuurlijk industrieel’ nog meer invulling.

Locatie

Laan van Ypenburg 108, 2497 GC Den Haag

Categorie
Interieur / Concepten