Hotel en appartementen, Curaçao

Over dit project

Het deelgebied Seru Spanjo op Curaçao ligt open voor ontwikkeling. Aan de hand van een schetsontwerp en financieel voorstel van verschillende ontwikkelaars wordt door het bestuur van Curaçao een plan gekozen dat uitgevoerd mag worden.

Het programma dat vanuit het bestuur mogelijk was, omvatte o.a. een hotel van 5660 m2 en maximaal 150 appartementen. In totaal mag het gebied van 33.500 m2 voor 13.700 m2 bebouwd worden.

Het terrein heeft geen directe verbinding met het strand en het ligt hoger dan de zee. Dit geeft een fenomenaal uitzicht. Daarom is het hotel op de rand van het stuk grond gesitueerd. Het hotel wordt onderbroken door ruime zichtassen, zodat de bezoeker constant contact heeft met de zee. Op het dak van het hotel wordt een restaurant gesitueerd, waar heerlijk geconsumeerd kan worden met een prachtig uitzicht.

De appartementen zijn tussen het hotel en het grote half buiten zwembad gesitueerd. Ze zijn gegroepeerd per vier als een soort schiereiland in een semi-prive zwembad. De appartementen kunnen eventueel ook gekoppeld worden voor grotere gezinnen en families.

Er is een verbinding tussen het zwembad en het hotel. Je kan als het waren naar het hotel toe zwemmen. Hierdoor wordt de speelse opzet van het geheel geaccentueerd.

De verplichte parkeerplekken worden uit het zicht gehouden door de grond daar glooiend overheen te leggen en de appartementen daarop door te zetten.

Het plan werd zeer goed ontvangen door het bestuur van Curaçao waardoor de ontwikkelaar dit gebied mag gaan ontwikkelen.

Locatie

Spaanswater, Curaçao

Categorie
Nieuwbouw